kefir owczy
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Ukochany produkt śródborskich klientów. :)
Nie do porównania z jakimkolwiek innym kefirem.
Przy jego produkcji zastosowałam zestaw bakterii (patrz: skład), które wpływają na jego konsystencję i smak. Dzięki nim kefir ma bardzo gładką, mniej grudkowatą konsystencję, mniej też "gazuje", przez co jest słodszy w smaku.
Z butelki trudno go wylać - w zasadzie to trzeba go wycisnąć. ;)
Jeśli więc marzysz np. o zjedzeniu ziemniaczków z kefirem, to to jest Twój wybór!
- Jedz solo, łyżkami
- Dodaj ulubione owoce, płatki i orzechy i zjedz na śniadanie
- Zrób smoothie
- Albo chłodnik
- Albo nałóż na gorące ziemniaczki
Twoje jelita go pokochają.
A tak wygląda kefirowa kolonia w trakcie produkcji:
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
- ok 8% tłuszczu
- ok 6% białka
- zero węglowodanów
SKŁADNIKI
mleko owcze pasteryzowane, kultury bakterii (Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Saccaromyces cerevisiae)
* Wytrącająca się serwatka jest zjawiskiem naturalnym. *
PRZECHOWYWANIE
Przechowuj w lodówce w temperaturze 2-4 stopni, także po otwarciu.
Spożyj w ciągu 3 dni od otwarcia.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)